В Україні запустять онлайн-запис на вакцинацію від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запустять онлайн-запис на вакцинацію від COVID-19

В Україні запустять онлайн-запис на вакцинацію від COVID-19
Джерело:  online.ua

В Україні готують платформу, на якій можна буде записатися на COVID-вакцинацію онлайн. Запис стартує 10 лютого, а щеплення, орієнтовно, почнуть робити з 15 числа. Чиновники готують також комунікаційну кампанію, щоб інформувати українців, як можна отримати вакцину, як записатися на щеплення, які існують групи ризику, де зробити щеплення від коронавіруса. 1 лютого президент України Володимир Зеленський доручив уряду чітко пояснити людям, як записуватися на вакцинацію від COVID-19 і як буде проходити цей процес. Він поставив завдання зробити сайт для запису на щеплення чітким і максимально зручним для людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"План вакцинації повинен включати тісну комунікацію і співпрацю між урядом, обласними державними адміністраціями і органами місцевої влади. Уряд повинен чітко пояснити людям, як записуватися на вакцинацію від COVID-19 і як буде проходити цей процес. Онлайн-платформа повинна бути чіткою і зручною" , - заявив Зеленський.

Як відомо, першими від коронавіруса будуть вакцинувати медиків, які лікують у стаціонарах хворих COVID-19, і військових, які беруть участь в ООС. Згідно з планом Кабміну, в квітні почнеться вакцинація українців у віці 80+ років і медичних працівників, які надають первичну допомогу українцям. До кінця року уряд розраховує вакцинувати всіх медиків, літніх людей у віці 60+ років, співробітників структур держбезпеки і сфери освіти. Всього у 2021 році передбачена безкоштовна вакцинація 14,4 млн громадян з різних категорій.

У МОЗ раніше уточнювали, що записатися на щеплення проти коронавіруса можна буде трьома способами: онлайн на сайті, у сімейного лікаря або отримати запрошення по телефону від Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні значно знизилася кількість нових хворих на коронавірус, тому Кабмін розглядає можливість послаблення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?