В Україні запустять виробництво вакцини CoronaVac
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запустять виробництво вакцини CoronaVac

В Україні запустять виробництво вакцини CoronaVac
Джерело:  online.ua

За словами Директора департаменту розвитку групи фармацевтичних компаній "Лекхім" Михайла Ренського, вже у першій половині наступного року на підприємстві у Харкові розпочнется виробництво вакцини CoronaVac.

Джерело: "Суспільне"

Виробництво вакцини в Україні

За його словами, вже на початку наступного року у компанії розраховують отримати попередньо наповнені шприци, після чого будуть проведені валідаційні випробування та монтаж обладнання.

Місце, де має відбуватись виробництво вакцини, має отримати ліцензію від Держлікслужби.

Проєктування розпочалося в березні минулого року: було проведено монтажні та будівельні роботи, закуплено обладнання. Очікуємо на інспекцію, ліцензування, потім необхідні процедури, щоб отримати відповідні дозволи, і тоді вакцина піде у виробництво. Думаю, перший-другий квартал 2022-го зможемо вийти на фінішну пряму, - повідомив Ренський.

Фото - Flickr.com

Робоча потужність виробництва – близько 10 мільйонів доз на рік, проєктна – 24 мільйони доз. Компанія розраховує, що МОЗ робитиме замовлення вироблених вакцин, але поки що про це нічого невідомо.

Також в Україну надходитиме готова китайська вакцина у великих обсягах для подальшого розливу. Завозитимуть препарат, дотримуючись температурного режиму — від 2 до 8 градусів.

Ревакцинація в Україні

Очільник МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що бустерну дозу вакцини від COVID-19 роблять за умови зниження рівня захисту імунной системи після основної вакцинації, тоді як додаткову дозу препарату для щеплення застосовують, щоб підтримання належного захисту в людей, які мають важкі хвороби.

Міністр зазначив, що у рамках запобіганню поширення інфекції в Україні почали проводити як ревакцинацію, так і додаткове щеплення.

За словами Ляшко. в Україні поки що третю дозу вакцини отримали 367 громадян, тоді як додаткове щеплення отримали 529 чоловік.

Міністр нагадав, що додаткове щеплення можна отримати через 28 днів після завершення основного курсу вакцинації. Його можуть отримати:

  • онкохворі люди;

  • ВІЛ-інфіковані люди;

  • люди які перенесли трансплантацію органів або ж стовбурових клітин;

  • люди, які страждають через аутоімунні захворювання та отримують імуносупресивну або жімуномодулюючу терапію;

  • люди після хімієтерапії та променевої терапії;

  • люди, які отримували високі дози стероїдів за місяць до вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?