В Україні затримали підполковника російського ГРУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні затримали підполковника російського ГРУ

В Україні затримали підполковника російського ГРУ
Джерело:  interfax.com.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали двох осіб, один з яких виявився вербувальником Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії.
Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак, передає ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».
Як виявилося, один із затриманих, який намагався вивезти в Росію секретну документацію, мав українське і російське громадянство.
«Позавчора СБУ на виїзді з території України провела спецоперацію і затримала двох громадян України. Це батько і син. Батько - офіцер, підполковник ГРУ ГШ (РФ - Ред.), працював в російській розвідці військовій, потім жив в Україні і був вербувальником, є такий термін в спецслужбах", - сказав Грицак.
За його словами, затримані намагалися вивезти з України "цілу купу таємних документів".
За словами Грицака, затриманий підполковник ГРУ виходив на вербувальні бесіди з українськими військовими і збирав різні відомості, "щедро фінансуючи такі дані".
"При собі вони вивозили безліч секретної документації... від карти мінних загороджень перед нашими позиціями, де ми тримаємо оборону в найбільш складних місцях, і до таємних відомостей, які розробляються в наших штабах", - повідомив глава СБУ.
Також він додав, що співробітники СБУ спільно з українськими військовими довгий час "вели" зловмисників і затримали їх, коли ці особи отримали штампи на виїзд з України в свої паспорти.
У затриманих були російські паспорти, але виїжджали вони за українськими.
"Батько вже був поставлений на пенсійне забезпечення в Росії... Для них це було шансом - зібрати дані і вивезти за територію України, тим самим заробити квиток в один кінець, осісти на постійне проживання в РФ", - розповів глава відомства.
Грицак повідомив також, що за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за статтею «держзрада».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ заборонила в'їзд до України настоятелю одного з московських храмів, який виявився фанатом "Новоросії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?