В Україні збудували безпілотник, що стріляє ракетами і літає на понад 1 тис км
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні збудували безпілотник, що стріляє ракетами і літає на понад 1 тис км

В Україні збудували безпілотник, що стріляє ракетами і літає на понад 1 тис км

У середу на Київщині успішно пройшли випробування нового бойового безпілотника (БПЛА) виробництва державного авіабудівника "Антонов".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву секретара Ради нацбезпеки й оборони Олександра Турчинова, яку він зробив на брифінгу у середу, 8 листопада, що проходив на полігоні після випробувань.

За його словами, це були перші випробування БПЛА, що отримав назву "Горлиця".

Читайте також: "Антонов" прояснив питання співпраці з Росією

Турчинов повідомив, що безпілотний літак здатний працювати на висоті до 5 кілометрів, дальність його польоту сягає понад 1 тис км. Крім того він зазначив, що БПЛА може виконувати одразу кілька функцій - наведення вогню, розвідку, а також удари по ворогу, адже на його борту є дві ракети класу повітря-земля.

"Це дуже серйозний крок нашого оборонпрому, і саме за такими безпілотними літальними апаратами майбутнє", - заявив Турчинов.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська авіакомпанія "Волга-Дніпро" і українське держпідприємство "Антонов" ведуть закриті переговори про відновлення співпраці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?