В Україні жорстко поставили Путіна на місце після його нахабних погроз
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні жорстко поставили Путіна на місце після його нахабних погроз

В Україні жорстко поставили Путіна на місце після його нахабних погроз
Джерело:  online.ua

В МЗС України нарешті відреагували на цинічну заяву російського президента Володимира Путіна про те, що схід України це нібито "споконвічно російські території". З жорсткою відповіддю виступив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час ранкового засідання Верховної Ради 20 грудня, передає ONLINE.UA.

"Ми однозначно засуджуємо будь-які спроби РФ зазіхати на територіальну цілісність України.. Ми однозначно це засуджуємо, ніякий наратив Путіна і ніякі його видумки не будуть працювати для нас. Більше того, давайте звернемося в історію, хто кому належав? Колись, свого часу, Москва була підпорядкована Києву. Тож давайте говорити про коріння, а не про наслідки", - заявив Бондар у відповідь на погрози Путіна.

Окрім того, він наголосив, що офіційну заяву МЗС опублікують згодом.

Як відомо, на пресконференції 19 грудня, відповідаючи на запитання журналістів про ставлення до Володимира Леніна, Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається. Окрім того, в ході пресконференції очільник Кремля заявив, що "їх там немає" на Донбасі, але відзначив, що танки і важку артилерію бойовики отримали від держав, які їм симпатизують.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  "Європейська солідарність" Петра Порошенка вимагає від глави держави Володимира Зеленського  оперативно відреагувати на заяви-погрози очільника Кремля Володимира Путіна про "споконвічно російські території" і "спроби розібратися з частиною України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?