В Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус — кого і як тепер будуть тестувати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус — кого і як тепер будуть тестувати

В Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус — кого і як тепер будуть тестувати
Джерело:  online.ua

В Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус - вже з наступного тижня тестувати будуть всіх людей з симптомами респіраторних захворювань. Відповідний наказ вже підписав глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. На брифінгу 19 грудня він уточнив, кого і як тепер будуть тестувати на коронавірус, передає ONLINE.UA.

"Міністерство охорони здоров'я оновило стандарт надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі в частині проведення тестувань. Буде значно розширено коло осіб, які зможуть безкоштовно пройти дослідження на COVID-19. Зокрема, ПЛР-тестування буде проводитися всім особам як з симптомами коронавірусної хвороби, так і з ознаками будь-якого іншого респіраторного захворювання ", - повідомив Степанов.

Міністр пояснив, що особам з симптомами респіраторного захворювання будуть проводити швидкі тести на антиген. У разі отримання позитивного результату експрес-тесту буде проводитися аналіз методом ПЛР для підтвердження. Експрес-тести на антиген, як зазначив Степанов, проводитимуть також в разі планових госпіталізацій і контактним з хворими COVID-19 особам. Глава МОЗ розраховує, що тестування на коронавірус для всіх осіб з симптомами ГРВІ почнеться вже з наступного тижня. Відомство запланувало проводити не менше 1 млн експрес-тестів на місяць.

Важливо відзначити, що до розширення тестувань на коронавірус в Україні глава МОЗ прогнозував, що кількість хворих COVID-19 в країні значно зросте після новорічних свят. За розрахунками МОЗ, на початок січня показники захворюваності COVID-19 можуть досягти 20 тисяч нових випадків на добу. Крім того, у відомстві в кінці січня - на початку лютого очікують зростання кількості пацієнтів з грипом, що має схожі з COVID-19 ускладнення, пов'язані з пневмонією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — в суботу, 19 грудня, зафіксували 11742 нових випадків зараження, госпіталізовано 2865 осіб. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 956 123 осіб, з них 16469 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Одеській, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?