В Україні змінили правила видачі електронної візи — як її оформити
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили правила видачі електронної візи — як її оформити

В Україні змінили правила видачі електронної візи — як її оформити
Джерело:  online.ua

В Україні спростили процедуру оформлення електронної візи. Відповідне рішення прийняв уряд ще влітку, але вступили в силу нові правила лише 1 листопада 2020 року. ONLINE.UA нагадує, як оформити е-візу, розмір консульського збору і в які терміни іноземець може оформити дозвіл на в'їзд в Україну.

За новими правилами процедури оформлення електронної візи заявник може вибрати звичайний або терміновий порядок. Термінове оформлення буде займати тільки 1 робочий день, а звичайна процедура розгляду складе 3 робочих дня, а не 9 днів, як було раніше.

Оформлення разової е-візи з 1 листопада коштує 20 доларів, тобто українська влада майже в чотири рази знизила тарифну ставку консульського збору - раніше вона становила 85 доларів. На додаток до існуючої разової е-візі іноземці можуть оформити новий тип віз - е-візу для дворазового в'їзду. Вона обійдеться заявникам в 30 доларів.

Нагадаємо, онлайн оформлення електронних віз (е-віза) для в'їзду в Україну було запущено в 2018 році. На даний момент громадяни 46 країн можуть оформити візу в Україну, не виходячи з дому. До речі, з 1 листопада цей список поширюється ще на три країни. МЗС України починає оформлення е-віз громадянам Таїланду, М'янми і Лаосу за новою процедурою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні затвердили водійські права нового зразка. Рішення про зміну водійських посвідчень і техпаспортів на транспортні засоби 16 вересня прийняв Кабмін. У постанові говориться, що оновлені водійські права в Україні приведені у відповідність до європейських вимог. У них будуть вказані дані про згоду незгоду водія на посмертне донорство, інформація про групу крові та резус-фактор, вбудований електронний чіп (що має дозволити уникнути підробок). При цьому бланки будуть виготовлятися в таких кольорах: темно-синій і темно-рожевий, синій і жовтий, лавандовий (який під впливом ультрафіолету світиться червоним), рожевий (який світиться синім).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?