В Україні змінилися правила вступу до вишів
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні змінилися правила вступу до вишів

Міністерство освіти і науки України
В Україні змінилися правила вступу до вишів

В Україні змінилися правила вступу до вищих навчальних закладів, зокрема тепер абітурієнт зможе подавати на бюджет 9 заяв за результатами зовнішнього незалежного тестування за 2016 рік на 4 спеціальності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України.
Абітурієнти можуть подати дев'ять заяв на навчання на місцях бюджетного і регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей.
Нагадаємо, що в 2016 році можна було подавати до 15 заяв на 5 спеціальностей.
Подача заявок на конкурс на місця за кошти фізичних або юридичних осіб не обмежується.
У 2017 році приймаються сертифікати зовнішнього оцінювання за 2016 і 2017 рік.
Спеціальні права на участь в конкурсному відборі при вступі до вишів мають, серед інших пільгових категорій, учасники бойових дій та особи, звільнені з військової служби до 30 листопада 2016 (можуть вступати за результатами вступних іспитів і зовнішнього оцінювання 2016 року або тільки зовнішнього оцінювання 2017 року); громадяни України, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення), території Криму або такі, що переселилися з неї після 1 січня 2017 (мають право на вступ за результатами вступних іспитів у певних ВНЗ: переведені із зони АТО або певним міністерством).
Реєстрація електронних кабінетів бакалаврів, що надходять на програми підготовки, завантаження необхідних документів про освіту відбуватиметься з 29 червня по 18:00 25 липня, а прийом заяв від абітурієнтів тільки в електронному вигляді - з 12 липня до 18:00 26 липня (20 липня для абітурієнтів, яким необхідно складати вступні екзамени та творчі конкурси).
Зарахування вступників на програми підготовки бакалаврів буде відбуватися за державними або регіональним замовленням не пізніше 12:00 7 серпня, а за рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.
Терміни прийому та зарахування на програми підготовки магістрів визначаються навчальними закладами, але прийом документів закінчиться не раніше 24 липня, а зарахування на навчання за державним замовленням - не пізніше 15 вересня.
Також у 2017 році набір на програми підготовки молодших бакалаврів не проводитиметься.
До 10 січня 2017 виші, які претендують на отримання місць за державним замовленням на підготовку бакалаврів, повинні затвердити правила прийому і подати їх до Єдиної бази для верифікації переліку спеціальностей і узгодження державним замовником мінімальних і максимальних обсягів держзамовлення.
Як повідомляв ONLINE.UA, Національний університет Львівська політехніка, Національний технічний університет Київський політехнічний інститут, Національний університет ім. Тараса Шевченка і Харківський національний університет ім. В. Каразіна потрапили в рейтинг кращих вишів світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?