В Україні змінять радянську систему груп інвалідності - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінять радянську систему груп інвалідності - подробиці

В Україні змінять радянську систему груп інвалідності - подробиці
Джерело:  24 канал

В українському уряді готуються до змін систему "інвалідності по групах", яка функціонує з ще з часів СРСР. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами Галини Третьякової - голови парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, заміною стане Міжнародний класифікатор функціональності. Його використовують у країнах Євросоюзу.

"Ми продовжили ту роботу, яку раніше здійснювало Міністерство охорони здоров'я – імплементуємо в українське законодавство Міжнародний класифікатор функціональності. Його вже переклали українською, але ще остаточно не ратифікували", - пояснила вона.

Таким чином, осіб з обмеженими можливостями будуть кваліфікувати не за групами, а за відсотками втраченої працездатності. Відповідним чином будуть розподіляти соціальні виплати для цих людей. Зокрема, систему підтримує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як повідомляв ONLINE.UA, експрезидент України Петро Порошенко у січні 2018 року підписав законопроєкт, який виводить з офіційного вжитку термін "інвалід". Натомість буде використовуватися поняття "особа з інвалідністю". Вважалося, що таким чином буде акцентуватися увага на людині, а не її статусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?