В Україні значно зросла середня зарплата: нові цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні значно зросла середня зарплата: нові цифри

В Україні значно зросла середня зарплата: нові цифри
Джерело:  online.ua

Середня зарплата в Україні у вересні 2018 року перевищила 9 тисяч гривень. За останній рік вона зросла на 23%. Такі дані навела Держслужба статистики, передає ONLINE.UA.

У дослідженні говориться, що на сьогоднішній день середня зарплата в Україні в 2,4 рази вище мінімалки. Найбільший рівень оплати праці - у фінансовій та страховій сфері (близько 16 тисяч гривень). Найменше в Україні отримують медичні працівники - їх середня зарплата становить 5700 гривень на місяць.

Як зростає середня зарплатня в Україні в 2018 році (фото - ukrstat.gov.ua)

У документі Держстату також зазначено, що найвищі зарплати по Україні встановлені в Києві - в середньому мешканці української столиці отримують 13,6 тисяч гривень на місяць. найменша середня зарплата в Чернівецькій і Тернопільській областях - близько 7 тисяч гривень на місяць.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Мінфіні України запевнили, що грошей в бюджеті на підвищення зарплат і пенсій досить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?