В Україні знайшли, що відповісти європейській подрузі Путіна на "російський" Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні знайшли, що відповісти європейській подрузі Путіна на "російський" Крим

В Україні знайшли, що відповісти європейській подрузі Путіна на "російський" Крим
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України висловили обурення у зв'язку із  заявою кандидата в президенти Франції, голови партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яку називають "подругою" президента РФ Володимира Путіна, про підтримку окупації Росією українського Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.


Нагадаємо, Ле Пен заявила: «Відбувся "референдум", жителі Криму захотіли приєднатися до Росії. Я не бачу підстав для того, щоб ставити цей "референдум" під сумнів».


«МЗС України висловлює обурення у зв'язку з тим, що одна з кандидатів передвиборної кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації і спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь», - сказано в офіційній заяві МЗС України.


У зовнішньополітичному відомстві також нагадали, що дії держави-агресора в Криму були рішуче засуджені всіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується резолюціями ГА ООН від 2014 і 2016 років, а також рішеннями ЄС і НАТО.


Читайте також:  Дурнів немає: в мережі висміяли неприємності європейської "подруги" Путіна


У МЗС також підкреслили, що у відповідь на злочинні дії Кремля Франція, разом з іншими партнерами по Великій сімці і ЄС, ввела проти Росії санкції, скасування яких можливе тільки після припинення російської агресії проти України і деокупації Криму і Донбасу.


«Роблячи заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французький політик проявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України і повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права», - вважають в МЗС.


У відомстві Павла Клімкіна також нагадують, що подібні заяви, а також дії в порушення українського законодавства обов'язково матимуть наслідки, як це вже було в разі окремих французьких політиків, яким заборонений в'їзд в Україну.


«В Україні розраховують, що французька громадськість дасть принципову оцінку такій безвідповідальній риториці однієї з претенденток на вищий пост Франції», - сказано в заяві українського МЗС.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Марін Ле Пен вже заявляла, що в разі своєї перемоги на президентських виборах у Франції буде домагатися визнання Крима російським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?