В Україні знову зросла кількість загиблих від сурогату
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні знову зросла кількість загиблих від сурогату

В Україні знову зросла кількість загиблих від сурогату
Джерело:  consumer.gov.ua

В Україні за станом на понеділок зареєстровано 135 випадків отруєння сурогатним алкоголем, з них 58 - з летальним результатом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
Згідно з повідомленням, в Харківській області 14 жовтня померли ще три людини.
Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю в Харківській області склала - 91, з них померло 44 жителя області. За даними судово-медичної експертизи, в Харківській області метиловий спирт виявлений у 30 померлих.
За оперативними повідомленнями територіальних органів Держспоживслужби в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь за цими галузями становить - 44, з них завершилися летально - 14).
Згідно з повідомленням Держспоживслужби в Миколаївській області, за результатами судмедекспертизи у п'яти померлих виявлені в крові метанол, в Житомирській - у одного померлого.
Як повідомлялося, в Харківській області в селищі Охрімівка 21 вересня сталося масове отруєння алкоголем, в результаті якого 10 людей загинули, ще двоє у важкому стані були доставлені в реанімацію. Поступово кількість загиблих зросла.
У справі були затримані вісім підозрюваних (ймовірний організатор виробництв сурогатного алкоголю і його спільники, посередник між виробниками сурогату та реалізаторами неякісного спиртного населенню, а також господарі магазинів, де торгували сурогатом). Виробникові сурогату суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?