В Україні зробили важливу заяву по Януковичу і маніпуляціям його адвокатів
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні зробили важливу заяву по Януковичу і маніпуляціям його адвокатів

Міністерство юстиції України
В Україні зробили важливу заяву по Януковичу і маніпуляціям його адвокатів

У Міністерстві юстиції заявили, що поки не існує ніяких рішень іноземних судів або рішень Загального Суду Євросоюзу, або Європейського суду справедливості щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь екс-президента втікача Віктора Януковича  або його сім'ї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
"Заяви адвокатів Януковича про нібито стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим, як маніпуляцією громадською думкою", - йдеться в повідомленні.
У Мін'юсті підтвердили, що 15 березня 2016 року представники Януковича і його синів подали до Загального суду Європейського союзу клопотання про визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню за результатами подання Україною заяв про вступ до справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС. Однак, зазначені заяви поки не розглянуті.
"Відповідно, повідомлення про те, що певний суд в Європейському Союзі нібито зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн. 378,4 тис. грн екс-президенту Віктору Януковичу і його сім'ї в справі про оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій повністю не відповідає дійсності", - зазначили у відомстві.
У міністерстві додали, що поки Януковичем не доведено перед судом ні факту понесення ним витрат у зв'язку з подачею заяв України про підтримку застосованих проти нього санкцій ЄС, ні сум таких витрат.
"Україна не може бути зобов'язана платити ніякі кошти на користь Януковича і його сім'ї і має достатньо правових інструментів для захисту цієї позиції в будь-яких судових установах", - підкреслили в Мін'юсті.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр юстиції  Павло Петренко заявив, що депутатам Верховної Ради варто припинити захищати гроші, вкрадені Януковичем і його наближеними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?