Кіберполіція виявила понад 200 випадків розповсюдження дитячої порнографії у мережі у 2018 році
Категорія
Технології
Дата публікації

Кіберполіція виявила понад 200 випадків розповсюдження дитячої порнографії у мережі у 2018 році

Кіберполіція виявила понад 200 випадків розповсюдження дитячої порнографії у мережі у 2018 році
Джерело:  online.ua

У середу, 6 червня, заступник начальника Департаменту кіберполіції Віталій Чубаєвський під час конференції щодо протидії торгівлі людьми в умовах сучасності розповів про те, що у 2018 році кіберполіція задокументувала більше 200 випадків розповсюдження у мережі Інтернет дитячої порнографії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Департаменту кіберполіції України.

За словами Чубаєвського, за аналогічний період 2017 року було виявлено близько сотні злочинів цієї категорії.

Він додав, що така динаміка пов’язана з тим, що для приховання своїх злочинних дій зловмисники все частіше використовують сучасні технології та засоби анонімізації.

З кожним роком кількість таких злочинів у всесвітній мережі зростає. При цьому не завжди жертви добровільно беруть участь у сексуальних стосунках. В окремих випадках їх змушують до цього, застосовуючи психологічний або фізичний тиск ”, - зазначив заступник керівника Департаменту кіберполіції.

Віталій Чубаєвський зазначив, що у контексті сексуальної експлуатації, соціальні медіа дозволяють зловмисникам отримувати доступ до потенційних жертв і значно спрощують їх вербування. Він відзначив, що нещодавно кіберполіція викрила чоловіка у примушуванні дітей до створення порнографічних зображень у соцмережах.

Ми повинні приділяти особливу увагу питанням інформування громадськості з цього приводу. Широкомасштабна інформаційна кампанія дозволить створити умови нетерпимості до будь-яких спроб залучення дітей у сексуальне рабство ”, - зазначив він.

Круглий стіл на тему “Виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій” розпочав свою роботу сьогодні, 6 червня, у місті Одеса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?