В Україні зростає кількість заражених коронавірусом - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зростає кількість заражених коронавірусом - що відомо

В Україні зростає кількість заражених коронавірусом - що відомо
Джерело:  online.ua

Коронавірус продовжує поширюватися в Україні. Станом на ранок 19 березня в країні підтверджені два нові випадки зараження. Всього на даний момент в Україні зафіксовано 16 випадків зараження коронавірусом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я України.

Ситуація з коронавірусом в Україні наступна: 10 випадків зараження підтверджені в Чернівецькій області, 1 - в Житомирській, 2 в Київській, 2 - в Києві, 1 - в Донецькій області. Всього за минулу добу в Центр громадського здоров'я надійшло 79 підозр на COVID-19 і було доставлено 128 зразків, з яких вже протестовано 35 зразків - з них 2 позитивних (Київська та Донецька області).

Варто зауважити, що інфекція продовжує стрімко поширюватися в усьому світі. На сьогоднішній день кількість хворих зросла до 218 825 людей, з яких майже 140 тисяч зафіксовано за межами Китаю, де спочатку стався спалах епідемії. Найбільш гостро ситуація з коронавірусом складається в Італії - там вже 35713 підтверджених випадки зараження інфекцією, від якої померли 2978 пацієнтів.

Нагадаємо, єдиним і ефективним спосіб захисту від коронавіруса є самоізоляція. МОЗ України закликає громадян країни на період карантину не виходити з дому заради захисту себе і своєї сім'ї від небезпечної інфекції. У разі появи симптомів ГРВІ потрібно звертатися до сімейного лікаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві коронавірус вразив колишнього військового. Інфекцію підозрюють у військового пенсіонера, який контактував з товаришем із симптомами ГРВІ, до якого недавно приїжджали в гості діти з-за кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?