В Україні зустріли бранців-моряків після багаторічного ув'язнення в Лівії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зустріли бранців-моряків після багаторічного ув'язнення в Лівії

В Україні зустріли бранців-моряків після багаторічного ув'язнення в Лівії
Джерело:  online.ua

Вранці у п'ятницю, 8 січня, Україна зустріла чотирьох моряків, які майже 5 років знаходилися в ув'язненні в Лівії. Уперше за згаданий термін наші земляки ступили на українську землю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, представники президентської адміністрації та уряду зустріли колишніх бранців.

"Вранці 8 січня на батьківщину повернулися четверо українських громадян: Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка, члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року. У грудні 2017-го лівійський суд засудив українців та інших членів екіпажу судна до п’яти років ув’язнення", - нагадали в Офісі.

Моряк Володимир Тостоган висловив вдячність всім причетним до їхнього звільнення та повернення.

"Інформація про наше звільнення прийшла в ніч на Різдво, тому хочу привітати усіх з Різдвом Христовим. Величезне дякую всім і слава Україні!" - наголосив звільнений українець.

Інші бранці згадали, як важко було витримувати ув'язнення на чужині.

"Я дуже щаслива, що через п’ять років змогла побачити свою дитину. Я дуже всім вдячна. Перш за все Президенту, МЗС, Офісу Президента, ЗМІ. Ми стукали, нас почули й нам допомогли", - цитує президентська пресслужба Юлію Омельченко, матір Євгена Морара.

Як повідомляв ONLINE.UA, пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України" був збитий у небі над Іраном рівно рік тому, 8 січня 2020 року. Президент Володимир Зеленський виступив зі спеціальною заявою з цього приводу. Він наголосив. що усі винні повинні отримати належне покарання, а всі жертви будуть вшановані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?