В Україні з'явилися нові гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні з'явилися нові гроші

В Україні з'явилися нові гроші
Джерело:  online.ua

В Україні з'явилися нові гроші - оновлені банкноти номіналом 50 гривень і монети 5 гривень, які поступово замінять паперові гроші відповідного номіналу. Також з 26 грудня в оборот будуть запущені пам'ятні монети номіналом 10 гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Відзначимо, що купюри 5 і 50 гривень старого зразка, незважаючи на випуск нових банкнот і монет, залишаються діючими платіжними засобами. НБУ спростив перехід на нові банкноти, тому українцям не потрібно спеціально йти в банк і обмінювати старі гроші на нові. Розраховуватися банкнотами старого зразка можна буде невизначений час.

Оновлена банкнота номіналом 50 грн за дизайном нагадує нові купюри 20, 100, 500 і 1000 гривень. Як і в старій купюрі на її лицьовій стороні зображений портрет Михайла Грушевського, а на задній - будівля Української Центральної Ради. Нова монета номіналом 5 гривень виготовлена з цинкового сплаву з нікелієвим покриттям.

Також 26 грудня НБУ запустить в обіг нові пам'ятні монети номіналом 10 гривень. Вони називаються: "КрАЗ-6322" Солдат","Учасникам бойових дій на території інших держав" та "На варті життя". Всі три монети вийдуть мільйонним тиражем кожна.

Нагадаємо, в лютому 2020 року в Україні з'явиться нова банкнота номіналом 200 гривень. На ній, як і на купюрі старого зразка, буде зображений портрет Лесі Українки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 25 жовтня в Україні з'явилася нова купюра номіналом 1000 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?