В України з'явилися нові серйозні проблеми на міжнародній арені
Категорія
Економіка
Дата публікації

В України з'явилися нові серйозні проблеми на міжнародній арені

В України з'явилися нові серйозні проблеми на міжнародній арені
Джерело:  ЛІГА.net

В.о. очільника ДФС Сергій Солодченко озвучив команді глави держави Володимира Зеленського та усім українським громадянам важливе попередження - за його словами, попри всі домовленості з Міжнародним валютним фондом, Україна не встигне ліквідувати Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця поточного року. Що важливо розуміти, не тільки Солодченко б'є на сполох через цю серйозну проблему - нещодавно експерти із інвестиційного банку Morgan Stanley заявили, що отримання Україною до кінця 2020 року навіть одного траншу МВФ у розмірі 0,7 млрд доларів виглядає сумнівним з урахуванням кількості поточних невирішених питань за програмою з МВФ. За словами аналітиків, цього може взагалі просто не статися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "LIGA.net".

"Чисто податкову міліцію до кінця року ліквідувати можливо. Всю ДФС – будуть складності", – наголосив Солодченко.

Чиновник також звернув увагу на те, ДФС – правонаступниця багатьох великих структур, до прикладу, Міністерства доходів і зборів. За словами тимчасового глави відомства, для ліквідації служби знадобить чимало часу.

"У нас є чимало людей, які перебувають у відпустках із догляду за дитиною, є майно, яке треба передавати, зокрема мова йде про окуповані території, питання передачі озброєння, конфіскату. Всі ці моменти вимагають значного часу і дотримання певних процедур", – заявив Сергій Солодченко.

Окрім того, він наголосив, що наразі у структурі ДФС залишилася тільки податкова міліція, а також адміністративний персонал: кадри, бухгалтерія тощо.

"Загалом у ДФС працює близько 5000 осіб. З ліквідацією всіх співробітників звільнять", – пояснив чиновник.

Не можна також не згадати про те, що раніше експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings оновили оцінку української економіки. Вони зауважили, довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті знаходиться на рівні "B" — зі стабільним прогнозом. За словами фахівців, Україні вдалося знизити рівень шоку від епідемії COVID-19.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  Національний банк розраховує, що місія МВФ вже найближчим часом  прибуде в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?