В Україні з'явилося нове свято - Зеленський вже підписав указ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з'явилося нове свято - Зеленський вже підписав указ

В Україні з'явилося нове свято - Зеленський вже підписав указ
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 19 червня 2020 року, українці вперше відзначатимуть нове свято - День фермера. Відповідний указ сьогодні підписав український глава Володимир Зеленський. Нове свято призначене на цю дату не випадково. Його приурочили до дня прийняття закону про фермерське господарство в Україні, що відбулося 17 років тому - в 2003 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

"З огляду на значення фермерських господарств для розвитку сільського господарства України, їх внесок у вирішення питань продовольчої безпеки держави постановляю: встановити в Україні День фермера, який відзначати щорічно 19 червня", - йдеться в указі Зеленського.

Святкування Дня фермера в Україні ввели з метою сприяння розвитку фермерського руху та на підтримку ініціативи громадськості. За даними Кабміну, в країні на сьогоднішній день зареєстровано 47 тисяч фермерських господарств, що становить 62% від загальної кількості суб'єктів, зайнятих в аграрному секторі.

Варто зазначити, що 21 травня стало відомо, що український уряд нарешті затвердив процедуру надання державної підтримки для підприємців аграрно-промислового комплексу. 4,2 млрд грн в бюджеті виділили на підтримку галузі АПК, з яких 1,2 млрд грн підуть на програму зі здешевлення кредитів. Зокрема, ця кредитна програма передбачає:

  • компенсацію відсотків за кредитами для агропідприємств з щорічним оборотом до 20 млн грн без обмежень щодо цільового використання кредитів. Держава компенсуватиме до 1,5 облікової ставки НБУ, кінцева вартість кредиту для сільгоспвиробника не перевищуватиме 5%;

  • компенсацію відсотків по кредитах на розвиток тваринництва, в тому числі "нішеві" напрями - вівчарство, козоводство, бджільництво, звірівництво та інші. Передбачається, що сума кредитів не повинна перевищувати 10-15 млн грн;

  • компенсацію відсотків по кредитах на покупку сільгоспземель. Поширюється на агровиробників різних форм господарювання. Сума компенсації відсотків не перевищуватиме 5 млн грн на рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в червні в українців буде кілька додаткових вихідних з нагоди державних свят. Всього в 2020 році українці будуть відпочивати більше ста днів, деякі з яких стануть додатковими вихідними на свята, що випадають на суботу або неділю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?