В Україні з'явиться нова банкнота: названа дата
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні з'явиться нова банкнота: названа дата

В Україні з'явиться нова банкнота: названа дата
Джерело:  online.ua

З 25 вересня 2018 року Нацбанк України запускає в обіг нові банкноти номіналом 20 гривень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Нові 20-гривневі банкноти будуть схожі по дизайну на оновлені банкноти номіналом 100 і 500 гривень. На них буде збережений портрет Івана Франка, але його перемістили в центр банкноти (раніше він був праворуч).

Відзначається, що банкноти номіналом 20 гривень старого зразка не вилучатимуть з обігу, тому обмінювати їх не потрібно. У НБУ пояснили, що новими банкнотами будуть заміщати пошкоджені і зношені купюри зразка 2003 року.

Також підкреслюється, що в оновленій 20-гривневій банкноті вдосконалений захист. А саме, поліпшена рельєфність нанесених елементів друку, змінена система ультрафіолетового й інфрачервоного захисту, а серійний номер виконан шрифтом зі змінною висотою знаків, який розмістили вертикально уздовж правого краю зворотного боку банкноти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні припинили друк банкнот номіналом 1 і 2 гривні і ввели в обіг нові монети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?