В українській армії побачили величезний стрибок: з'явилися приклади
Категорія
Політика
Дата публікації

В українській армії побачили величезний стрибок: з'явилися приклади

В українській армії побачили величезний стрибок: з'явилися приклади
Джерело:  online.ua

За два з половиною роки АТО на Донбасі  держава зробила величезний стрибок вперед у справі забезпечення Збройних сил України.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив відомий блогер і волонтер Серж Марко.
«Просто завжди треба порівнювати з тим, з чого починалося. А починалося це все з пустого казначейства, з бідної розкраденої армії, яка не була забезпечена нічим. Держава зробила дуже великий крок вперед. Навіть не крок - стрибок», - підкреслив він.


Волонтер нагадав, що на початку протистояння на Донбасі українські військові отримували техніку, «яка не могла виконувати, по суті, бойові завдання, у якихось бригад, батальйонів - могла, а у якихось - не могла абсолютно».
«І якщо поглянути з цього боку, з того, що нам знадобилося дуже-дуже швидке нарощування військового угруповання, і її треба було, звичайно, забезпечити технікою і всім іншим - то держава і волонтери зробили просто величезний стрибок. Це навіть не обговорюється », - визнав Серж Марко.
Також він зазначив і успіхи в речовому забезпеченні військових.


«Ми 20 років не могли зробити нормальне забезпечення: нормальну форму, нормальні берци, нормальні сухпайком, нормальні бронежилети ... Ні-чо-го! У нас не було ні бронежилетів, ні касок. Були підрозділи, коли на батальйон було 20 Броники - навіть один взвод можна було забезпечити », - нагадав блогер.
При цьому зараз у військах досить і касок, і бронежилетів, і берців.


«Ще якесь спорядження є. І воно, все-таки, штатно проводиться, закуповується, видається - і це дуже великий плюс. Ті ж самі аптечки: їх просто не було. Ні поганих, ні хороших. Зараз вони з'явилися. І зараз ми вже буцається не так на тему "забезпечити армію аптечками" - ми хочемо, щоб там був хороший, правильний турнікет, щоб там був правильний QuikClot (бинт для зупинки крові, - ONLINE.UA), щоб там була плівка, тому що пневмоторакс - це штука досить поширена ... », - розповів Серж Марко.
Він додав також, що зараз забезпечення армії йде «в сторону якості».


«Не наявності, не кількості - а якості. І це вірно. Значить, ми щось зробили за ці два роки », - резюмував волонтер.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Порошенку дісталися дуже діряві чоботі, я йому не заздрю – волонтер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?