В українському міністерстві знайшли недавнього москвича: соцмережі обурилися
Категорія
Україна
Дата публікації

В українському міністерстві знайшли недавнього москвича: соцмережі обурилися

В українському міністерстві знайшли недавнього москвича: соцмережі обурилися
Джерело:  online.ua

У мережі стверджують, що директор департаменту дошкільної та загальної середньої освіти в Міністерстві освіти і науки Юрій Кононенко, в минулому житель Москви, активно просуває навчання в школах України російською мовою.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського письменника Юрія Винничука.


«У 1961 - 2008 роках таварисч жив і працював в Москві. А потім з'явився в Києві, чистий і невинний, як Афродіта з піни», - написав Винничук і опублікував  посилання на сайт МОН, де розміщена відповідна інформація про Кононенка.


«Лариса Ніцой: - У мене наступне питання. Як Ви могли пропустити в законі ганебну сьому статтю?


- А що в ній не так? - дивується Кононенко.


- Ви знову всюди, де тільки можна, ввели навчання мовами меншин. Ми не проти меншин і не проти вивчення меншинами своєї мови. Але чому вона всюди? Ви навіть в вузах ввели викладання мовами меншин. Таке навіть Табачник собі не дозволяв. Як Ви уявляєте таке викладання? Наприклад, у виші на лікаря вчиться вірменин на вірменському, кримський татарин - татарською, угорець - угорською тощо. Потім ці лікарі кожен своєю мовою розмовлятимуть з пацієнтом і ставитимуть діагноз? Для цього існує державна мова. Або Ви за ідіотів нас тримаєте, які нічого не розуміють? У нас немає навчальної бази для вузів на мовах меншин. Насправді, цим пунктом Закону Ви нахабно і цинічно впроваджуєте на всіх рівнях російську мову», - цитує Винничук бесіду української письменниці Лариси Ніцой з Кононенко.



Юрій Бєлоусов: білінгвальний, якого прийде рятувати ПТН ... Помічник народного депутата Лілії Гриневич, якій пішов працювати в міністерство попереду свого патрона.


Дзвенислава Опенько: Недовго залишилося Гриневич.


Lubomyr Zherebetsky: А хто його брав на роботу?


Віталій Іщенко: Юрій Кононенко - це співорганізатор всього українського в Москві, що тепер люто знищується путінським режимом ... До речі, саме Юрій Кононенко запросив в Україну найвідоміших правознавців (американців українського походження), які писали нам нову Конституцію, після отримання незалежності.


Nata Doroshenko: Агент Кремля.


Андрій Карплюк: Юрія Кононенка добре знаю по Москві - він засновник українського молодіжного клубу і організатор відновлення української бібліотеки в Москві. І взагалі, його в Москву тепер не пускають.


Олена Торхова: В кінці-кінців, цих людей щось пройме? Або вони нас усіх вважають дурнями?


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Міністерстві освіти і науки України заявили, що скандальний навчальний посібник з російської мови для третьокласників буде вилучено з користування в школах.


На початку вересня стало відомо, що в підручнику для третього класу міститься інформація про російський прапор і герб, також в ньому називають російську та українську мови спорідненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?