В української армії новий успіх в зоні АТО: з'явилися відео та подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В української армії новий успіх в зоні АТО: з'явилися відео та подробиці

В української армії новий успіх в зоні АТО: з'явилися відео та подробиці
Джерело:  ТСН

Українські військовослужбовці 39-го ОМПБ взяли під свій контроль стратегічну дорогу на окуповану Ясинувату.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


Поки бойовики наступали в районі Авдіївської промзони, військові 39-го батальйону збудували укріпрайон на відстані в 15 м від стратегічної дороги. Бійці АТО стверджують, що днем ​​на нових позиціях атакує піхота, в вночі - танки, і щоб дістатися до них необхідно "стрибати по горбах".


В останній день служби за контрактом СПГ потрапив за півметра від бійця на ім'я Максим, і від важких ушкоджень його врятували мішки з піском, однак він відмовився покинути позиції, як запропонував йому командир.


Читайте також: Обличчя нової України: мережу захопило фото прекрасних учасниць АТО


У батальйоні розповіли, як протягом останнього року просувалися до траси крок за кроком, і що на казки РФ про величезні втрати ВСУ і захоплення нових позицій бойовиками військові вже не звертають уваги. "Ті позиції, які ми у них "віджали", ми їх тримаємо, ми їх зміцнюємо. А то, що вони собі розповідають - нехай розповідають, що хочуть", - говорить боєць 72-ї бригади "Тимур".


Так, за тиждень жорстоких боїв на нових позиціях в 39-му батальйоні зафіксували тільки одного пораненого. "Ми забирали тих, хто був з пульсом, і всі, хто з пульсом, залишилися живі. Ми не втратили жодного з тих, кого забирали", - підкреслила санітарний інструктор першого батальйону 72-ї бригади Валентина Пушич.


"І навіть з кулею в руці тяжко поранений українець не втрачає почуття гумору. Знімає себе сам, знаходить сили жартувати. Через секретність цього завдання ніхто з хлопців на позиції до сих пір не нагороджений. Але саме такими і повинні бути герої - живими, здоровими і непереможними", - йдеться в повідомленні.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилося відео з обстрілом бойовиками ДНР мирних жителів Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?