В українській армії ввели нову систему звань за стандартами НАТО: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

В українській армії ввели нову систему звань за стандартами НАТО: що відомо

В українській армії ввели нову систему звань за стандартами НАТО: що відомо
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 29 листопада, поставив підпис на законопроєкті, який змінює систему звань у ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

За офіційними даними, реформа полягає у введенні нових звань сержантського та старшинського складу української армії. Це розпочато для приведення системи відповідно до тієї, що існує у країнах НАТО.

Розробники ініціативи планували підвищити статус сержантського та старшинського складу. Зміни торкаються армійських та корабельних звань.

Документ скасовує звання прапорщика, старшого прапорщика, а також їхні корабельні аналоги - мічмана та старшого мічмана.

Замість них чинності набувають звання рекрута, штаб-сержанта (штаб-старшини у ВМС), майстер-сержанта й головного майстер-сержанта. Морськими аналогами останніх двох виступають старший майстер-старшина та головний майстер-старшина.

Лави сержантів та старшин будуть поділені на молодший та старший склад.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада Зеленський підписав законопроєкт щодо оптимізації ЗСУ. Він звернувся до відповідних структур із запитом про звання, які підлягають заміщенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?