В українця в чеченському суді стався нервовий зрив
Категорія
Світ
Дата публікації

В українця в чеченському суді стався нервовий зрив

В українця в чеченському суді стався нервовий зрив

Під час оголошення вироку в суді в Грозному у громадянина України Станіслава Клиха, який незаконно утримується в Чечні, трапився нервовий зрив
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху чеченський суд залишив в силі запобіжний захід на три місяці, а в апеляції відмовили. Матері Клиха викликали "швидку". Стас, коли побачив матір, повис в клітці і почав кричати, у нього стався нервовий зрив.
Також повідомляється, що на суд не змогли потрапити журналісти українських і міжнародних ЗМІ. У суді пояснили, що пропустили тільки родичів, тому що в залі суду немає місця. По завершенні засідання із залу вийшли близько півсотні людей "спортивної зовнішності".
На цьому тижні Міністерство закордонних справ України висловило обурення "свідомим затягуванням Верховним судом Чеченської Республіки Росії розгляду сфабрикованої справи проти незаконно утримуваних громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха".
Українців звинувачують у "участі в банді, вбивстві і замаху на вбивство російських військовослужбовців". Російське слідство стверджує, що Клих і Карпюк за часів Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню, а Карпюк в кінці 1994 року і на початку 1995 року сам брав у них участь.
За інформацією ЗМІ, російські спецслужби викрали Карпюка в березні 2014 року в Чернігівській області, Клиха затримали в серпні того ж року в російському місті Орел. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а визнання російські слідчі отримали від них тортурами.
Раніше повідомлялося, що українець Микола Карпюк, якого звинувачують у вбивстві 30 російських солдатів під час Першої чеченської війни в 1994-95 роках, написав листа з грозненського СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?