В Україну доправили першу партію пігулок від COVID-19 Молнупіравір
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну доправили першу партію пігулок від COVID-19 Молнупіравір

В Україну доправили першу партію пігулок від COVID-19 Молнупіравір
Джерело:  online.ua

До України прибула перша значна партія американських пігулок від COVID-19 "Молнупіравір" виробництва фармацевтичної компанії Merck.

Джерело: Facebook-сторінка голови МОЗ Віктора Ляшка

До україни прибули сучасні ліки від COVID-19

Зокрема, Ляшко повідомив, що Україна отримала 60 тис доз "Молнупіравіру".

Міністр підкреслив, що ці ліки будуть використовувати для лікування важко хворих на COVID-19 та пацієнтів з груп ризику.

Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки і відправить в регіони. До квітня 2022 року в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів препарату, - зазначив Ляшко.

Він пояснив, що "Молнупіравір" є противірусним препаратом прямої дії, що блокує фермент, необхідний вірусу для розповсюдження по організму, що дозволяє уникнути ризику розвитку важкого перебігу хвороби.

У МОЗ також надали рекомендації на випадок отримання позитивного тесту на COVID-19 

У разі отримання тесту, фахівці з МОЗ рекомендують таким людям залишатись вдома та максимально обмежити контакти з іншими людьми.

Окрім цього необхідно повідомити про позитивний результат тесту усіх знайомих, з якими людина контактувала найближчим часом.

Також необхідно повідомити про зараження свого сімейного лікаря та слідувати його рекомендаціям.

При відвідуванні лікаря інфікованим на COVID-19 необхідно використовувати засоби індивідуального захисту, медичні маски, респіратори, тощо.

Слід уникати скупчень людей у громадських місцях, зберігати соціальну дистанцію, попередньо узгодити з лікарем час відвідування, аби не чекати у черзі.

Інфіковані за рекомендаціями МОЗ, мають перебувати в окремих приміщеннях, дотримуватись дистанції, носити захистну маску в оточені інших людей, або родичів.

Регулярно мити руки та використовувати антисептик, а також дезинфікувати поверхні, до яких торкається хвора людина.

Наразі за показниками захворюваності на COVID-19 у червоній зоні перебувають Івано-Франківська та Рівненська області.

Однак до них найближчим часом готові приєднатись Вінницька, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?