В Україну ледь не потрапили підробні тести на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну ледь не потрапили підробні тести на коронавірус

В Україну ледь не потрапили підробні тести на коронавірус
Джерело:  online.ua

В Україну з Туреччини ввозили підробні медикаменти й тести на новий коронавірус COVID-19. СБУ блокувала цей канал постачання. Як інформує ONLINE.UA, подробиці спецоперації навела пресслужба відомства.

Силовики ліквідували злочинну групу, яка організувала ввезення підробок стратегічного значення.

"Препарати онкологічної групи та фальшиві експрес-тести ділки доставляли в Україну з Туреччини поза митним контролем. Свою "продукцію" вони ховали в контейнерах з одягом, а потім зберігали її в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні", - зазначили в СБУ.

Згідно з інформацією оперативників, у злочинців не було жодної документації на дозвіл. Усю "продукцію" вилучили. Контрафактні ліки й тести коштують цілком близько мільйона гривень.

Сном на п'ятницю, 27 березня, в Україні зареєстрували понад 200 осіб з коронавірусом COVID-19. З цих випадків 5 - летальні. Ще кілька українців одужали.

Загалом у світі лічильник хворих перевищив пів мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів України ухвалили ініціативу про посилення покарання за спробу незаконного вивезення товарів, які мають протиепідемічне значення. За офіційними даними, йдеться про введення кримінальної відповідальності для контрабандистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?