Голова МЗС Німеччини негайно вилетіла на переговори в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова МЗС Німеччини негайно вилетіла на переговори в Україну

Голова МЗС Німеччини негайно вилетіла на переговори в Україну
Джерело:  online.ua

Сьогодні з візитом до Києва прибуде очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок, яка вже наступного дня планує вилетіти до Москви.

Джерело: Аuswaertiges

Навіщо Анналена Бербок летить у Київ та Москву

Перед візитом до Києва та Москви очільниця МЗС Німеччини зробила заяву, що прагне з'ясувати, чи є в України та РФ прагнення до відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Обов'язковою умовою дипломатії є розуміння погляду іншої сторони, навіть якщо у вас іноді зовсім протилежні думки. Ось чому такі... візити важливі, особливо у важкі часи. Я уважно слухатиму своїх співрозмовників, як у Москві, так і в Києві... Я хочу з'ясувати на місці, чи є готовність знайти рішення за дипломатичними каналами – перш за все, щоб знову вдихнути життя в "нормандський" процес і нарешті досягти прогресу у виконанні Мінських домовленостей, - заявила Бербок.

Вона також має намір донести до представників офіційного Києва та Москви загальну позицію ЄС та країн-членів Великої сімки стосовно існуючої кризи.

Анналена Бербок та Ентоні Блінкен (фото - Flickr.com)

Ми готові до серйозного діалогу про взаємні домовленості та кроки, які принесуть більше безпеки всім у Європі, зокрема й Росії. Але ми не можемо і не підемо на компроміс щодо фундаментальних принципів Гельсінського заключного акту, які врятували Європу від кошмару великої війни за останні 50 років. До них належать територіальна недоторканність, вільний вибір альянсів та відмова від погрози насильством як політичного інструменту. І ми сповнені рішучості відповісти, якщо натомість Росія вирішить піти на ескалацію, - повідомила Бербок.

Очільниця МЗС Німеччини також додала, що хоче запевнити представників української влади, що без участі офіційного Києва не проводяться ніякі переговори щодо України.

Сьогоднішні 30-ті роковини наших дипломатичних відносин — це хороша можливість оновлення. Для мене це означає насамперед допомогу у зміцненні потенціалу України. Тому я хочу розповісти про ініціативи з модернізації сталої української енергетики, розвиток ринку зеленого водню та пропозиції підтримки кіберзахисту, - зазначила Бербок.

Міністр також прокоментувала свій візит до Москви.

У переговорах у Москві для мене також так само буде визначення позиції. Як новий федеральний уряд, ми хочемо суттєвих та стабільних відносин із Росією. Список конфліктних питань, про які ми маємо говорити, довгий. Останнім часом вони кидають все більш похмуру тінь на можливості співпраці, яка принесе користь народам двох наших країн: у науці та культурі, у торгівлі та інвестиціях, у відновлюваних джерелах енергії, у боротьбі з кліматичною кризою, що також стає все помітнішим у Росії. Для нас особливо важлива співпраця між громадянським суспільством. Я також хочу поговорити з моїм російським колегою про ці можливості та про те, як ми можемо створити умови для їхнього ефективнішого використання, - підкреслила Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?