В Україну терміново їде президентський комітет ПАРЄ: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну терміново їде президентський комітет ПАРЄ: що сталося

В Україну терміново їде президентський комітет ПАРЄ: що сталося
Джерело:  online.ua

Член української делегації в ПАРЄ, нардеп Олексій Гончаренко, повідомив, що найближчим часом в Україну для консультацій приїде президентський комітет ПАРЄ. Про це він написав у Facebook, передає ONLINE.UA.

"За пропозицією групи консерваторів, в яку я маю честь входити, на президентському комітеті ПАРЄ (в комітет входить президент ПАРЄ, лідери політичних груп Асамблеї) прийнято рішення найближчим часом провести засідання комітету в Києві для консультацій з Україною", - розповів Гончаренко.

Як відомо, 30 вересня в Страсбурзі відкривається осіння сесія ПАРЄ, яка триватиме до 4 жовтня. Українська делегація не братиме участі в її роботі на знак протесту проти повернення РФ. Варто зазначити, що до Страсбурга приїхали кілька членів нової делегації, в тому числі Гончаренко.

Нагадаємо, делегація Грузії відмовилася від участі у жовтневій сесії ПАРЄ на знак підтримки України. За словами депутата Георгія Канделакі, він від самого початку підтримав український бойкот. Грузія разом з Україною, країнами Балтії та Польщею виступили проти повернення делегації РФ в асамблею.

Як повідомляв ONLINE.UA, через певні  юридичні суперечки українська делегація  може втратити можливість бути присутньою на заходах ПАРЄ протягом осінньої сесії. Це пов’язане з відмовою нового складу відвідувати засідання та неможливість повноцінної участі старого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?