В Україну їде голова ОБСЄ: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну їде голова ОБСЄ: що сталося

В Україну їде голова ОБСЄ: що сталося
Джерело:  online.ua

1 січня розпочався річний термін головування Словаччини в ОБСЄ, на цей час головою організації буде міністр закордонних справ цієї країни, нині – Мирослав Лайчак, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що раніше в ході міністерського засідання ОБСЄ в Мілані Лайчак пообіцяв, що Україна буде основним пріоритетом словацького головування.Також раніше політик анонсував, що свій перший візит у якості головуючого здійснить до України. 1 січня стали відомі детальніші плани візиту, про які повідомив його український колега Павло Клімкін.

 "Буду радий вітати Мирослава (Лайчака) в Україні вже за два тижні, поїдемо разом на Донбас", - написав глава МЗС України.

Також Клімкін побажав словацькому головуванню в ОБСЄ "бути на сторожі цінностей та принципів ОБСЄ, які нахабно порушуються Російською федерацією".

Як повідомлялося, міністерська зустріч ОБСЕ в Мілані завершилася перемогою України, при цьому Лайчак пообіцяв використовувати важелі ОБСЄ для допомоги нашій державі.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремингер заявив, що конфлікт між Україною і Росією може знову загостритися на Донбасі та в окупованому Криму.  У разі ескалації Росія буде надавати бойовикам військову допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?