В Україну їдуть держсекретар Блінкен та глава Пентагону Остін
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну їдуть держсекретар Блінкен та глава Пентагону Остін

В Україну їдуть держсекретар Блінкен та глава Пентагону Остін
Джерело:  online.ua

23 квітня український лідер Володимир Зеленський офіційно повідомив, що в Україну уже прямують очільник Держдепу США Ентоні Блінкен та глава Пентагону Ллойд Остін.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ОПУ

Блінкен та Остін їдуть в Україну на переговори із Зеленським

Я не думаю, що це великий секрет, хоча не знаю, чи це відомо, завтра до нас приїжджають люди зі сполучених Штатів Америки, у мене буде зустріч з міністром оборони і з державним секретарем паном Блінкеном, - розповів український президент.

Нагадаємо, що очільником оборонного американського відомства є Ллойд Остін, а Ентоні Блінкен є Державним секретарем США. Президент назвав ім'я лише останнього, але з контексту випливало, що й під словами "міністр оборони" йшлося саме про американського посадовця.

Варто зазначити, що поки офіційний Вашингтон не підтвердив, що планується цей візит.

Будемо очікувати, коли безпека дозволить і президенту сполучених штатів приїхати і підтримати український народ, - наголосив український лідер.

За словами глава держави, перемовини будуть стосуватися постачання зброї. Зеленський також подякува, що Білий дім нарешті згодився на постачання в Україну тієї зброї, якої потребує наш країна.

Сполучені штати Америки є лідерами у світі, і іноді саме вони впливають на те, чи може одна чи інша держава постачати зброю, - підкреслив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?