В Україну з візитом прибуде глава МЗС Фінляндії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну з візитом прибуде глава МЗС Фінляндії

В Україну з візитом прибуде глава МЗС Фінляндії
Джерело:  online.ua

Україну з робочим візитом на початку березня 2018 року відвідає міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Про це він заявив на зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань євроінтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

Читайте також: Трамп прибув з візитом до Швейцарії

Відзначається, що візит Сойні в Україну запланований на 5-6 березня 2018 року. Крім того, на зустрічі в Давосі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема, залучення українських фахівців до діяльності Європейського центру з протидії гібридним загрозам в Гельсінкі.

Українська сторона відзначила зацікавленість у поглибленні відносин у сферах енергозбереження та енергоефективності, реформуванні шкільної освіти, а також в інтенсифікації ділових контактів. Співрозмовники також високо оцінили динаміку розвитку політичного діалогу та підтвердили готовність його посилювати.

Варто відзначити, що в 2018 році Україна і Фінляндія відзначають 100 років встановлення дипломатичних відносин.

Як повідомляв ONLINE.UA, Фінляндія додатково посилює охорону кордону з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?