В Укренерго оцінили стан енергосистеми після останньої масованої ракетної атаки армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго оцінили стан енергосистеми після останньої масованої ракетної атаки армії РФ

В Укренерго оцінили стан енергосистеми після останньої масованої ракетної атаки армії РФ
Джерело:  online.ua

В "Укренерго" зазначили, що станом на ранок 30 грудня, після останньої масованої ракетної атаки окупаційної армії РФ напередодні, дефіцит потужності в енергосистемі не збільшився.

Джерело: Telegram-канал"Укренерго"

Що відомо про стан енергосистеми України після ракетної атаки окупантів 29 грудня 

Представники "Укренерго" наголошують, що наслідки пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури після масованої ракетної атаки окупантів 29 грудня майже не вплинули на роботу енергосистеми в Україні, на що так розраховували кремлівські терористи.

Енергосистема у плановому режимі відновлює нормальну роботу. Набір потужності генерацією продовжується.

При цьому, через влучання у деякі енергооб’єкти складною залишається ситуація у південному та східному регіонах. Ремонтні бригади працюють над усуненням пошкоджень.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.

Між тим голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що національний енергетичний оператор отримає від Спеціального Фонду ЄБРР 70 млн євро на відновлення пошкодженої внаслідок масованих ракетних атак армїі РФ енергетичної інфраструктури.

Зокрема, у 29 грудня, він разом з заступником голови представництва ЄБРР в Україні Марком Магалецьким, у присутності першого віце-президента ЄБРР Юргена Ригтеринка, директора ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та старшого банкіра Ольги Єрьоміної підписав угоду про виділення "Укренерго" цільового гранту.

Ці 70 мільйонів євро будуть використані виключно для закупівлі обладнання, яке необхідне для відновлення надійної роботи енергетичної інфраструктури України, - зазначив Кудрицький.

За словами голови "Укренерго", компанія вже підписала з ЄБРР угоди, які дозволять залучити 300 млн євро кредитних коштів для відбудови високовольтної інфраструктури та підвищення фінансової стабільності нашої компанії.

Ми надзвичайно вдячні нашим міжнародним партнерам за такий високий рівень довіри до нашої компанії та потужну підтримку у відбудові енергосистеми України. Наразі ми активно працюємо з виробниками по всьому світу над поставкою необхідного устаткування якомога скоріше, - підкреслив Кудрицький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?