В "Укрзалізниці" прокоментували закупівлю "золотих" туалетів
Категорія
Економіка
Дата публікації

В "Укрзалізниці" прокоментували закупівлю "золотих" туалетів

В "Укрзалізниці" прокоментували закупівлю "золотих" туалетів
Джерело:  Укрзалізниця

В "Укрзалізниці" прокоментували закупівлю туалетів за мільйон, заявивши що очікувана вартість санітарних комплексів вказана на основі моніторингу цін виробників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу УЗ.
"Укрзалізниця" не встановлює ціну на вакуумні туалетні комплекси закритого типу - її формують виробники цього обладнання. В оголошенні про проведення відкритих торгів в системі Prozorro очікувана вартість вказана саме на підставі моніторингу цінових пропозицій виробників. До того ж процедура закупівлі передбачає проведення аукціону, під час якого можливе зниження ціни", - повідомили у відомстві.
У прес-службі пояснили, що туалетні комплекси закритого типу - це екологічні системи, що складаються з багатьох елементів: двох унітазних блоків, електронної панелі управління цього комплексу, компресора, ресивера, вакуумного всмоктувача, тенів обігріву баків, двох баків з накопичення відходів. Крім того, в комплект входить підлога і комплект кріплень для підлоги, унітазів і баків.

Читайте також: У Мінінфраструктури просять "Укрзалізницю" обгрунтувати закупівлю туалетів по мільйону гривень
"Актуальні ринкові ціни зараз у виробників: ТОВ «МДС» - 1068,5 тис. грн з ПДВ, ТОВ «НВП «Рост» - 1207 тис. грн з ПДВ, ПЕСА «Бидгощ» - 1290 тис. грн з ПДВ. Аналоги іноземного виробництва коштують в середньому 1,3 млн грн. Остаточна вартість предмета закупівлі буде визначена після проведення аукціону з його переможцем і проведення роботи зі зниження вартості предмета закупівлі. Аналогічні туалетні комплекси працюють в літаках, а також при будівництві нових пасажирських вагонів (ПАТ "КВБЗ") і при виконанні капітально-відновлювального емонт в умовах Дніпропетровського і Харківського заводів", - сказано на сайті.
У відомстві пояснили, що туалети нового типу будуть дуже зручними, санітарні кімнати під час руху поїзда і зупинок будуть працювати постійно. У плацкартних вагонах Укрзалізниця для підвищення сервісу вирішила встановити такі комплекси вперше.
"Оскільки замінити на сучасні туалетні системи Укрзалізниця планує в ході комплексно-відновного ремонту 250 плацкартних вагонів на українських заводах, то вимогою до обладнання є сертифікат якості і досвід використання системи на залізницях України не менше 3 років, а також наявність у виробника узгодженої конструкторської документації", - підкреслили в прес-службі.
В Укрзалізниці пояснили, що високі ціни в тендері встановили для того, щоб в торгах взяли участь якомога більше учасників.
"В минулому році були неодноразові спроби закупити аналогічні туалетні комплекси для використання їх при виконанні капітально-відновлювального ремонту купейних вагонів. Однак торги на їх закупівлю не відбулися саме через відсутність учасників. Однією з основних причин виробники назвали низьку очікувану вартість предмета закупівлі (на рівні 910 тис. грн з ПДВ). Саме для уникнення зриву конкурсних торгів, орієнтуючись на ціни виробників, була визначена очікувана вартість на рівні 1079 тис. грн. з ПДВ за комплект", - сказано в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, "Укрзалізниця" планує замовити 250 комплектів туалетів по 1,08 млн грн, що еквівалентно $ 40 тис.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?