В Умані осквернили знамениту синагогу: з'явилися шокуючі фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Умані осквернили знамениту синагогу: з'явилися шокуючі фото і відео

В Умані осквернили знамениту синагогу: з'явилися шокуючі фото і відео
Джерело:  Ynet

У ніч на 21 грудня група неонацистів влаштувала погром в синагозі біля могили єврейського праведника Рабі Нахмана в Умані.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ynet.
На момент нападу в синагозі йшла молитва, невідомі облили молитовний будинок фарбою, схожою на кров, вигукували антисемітські образи російською мовою, кинули свинячу голосу з вирізаною на ній свастикою, розпилили сльозогінний газ і втекли.

Читайте також: В Москві озброєний чоловік напав на синагогу: з'явилося відео
"Група нацистів увійшла і почала обшукувати місце події. Ми думали, що, можливо, вони хочуть помолитися, тому що іноді іноземці також приходять і моляться там. Приблизно через хвилину двоє з них увійшли з пляшками з фарбою і почали розпилювати сльозогінний газ в сторону тих, хто молиться", - розповів керуючий синагоги Рабі Ісраель Ельхадад.
У прес-службі Національної поліції України в Черкаській області пояснили, що за фактом інциденту порушили кримінальну справу за статтею про хуліганство.
У той же час посольство України в Ізраїлі висловило своє співчуття щодо того, що сталося: "Посольство України дуже шкодує про те, що сталося на могилі Раббі Нахмана в Умані. На даний момент правоохоронні органи займаються відповідним розслідуванням. Українська сторона вживатиме всіх можливих заходів для покарання винних у цьому інциденті. Посольство України засуджує всякі прояви антисемітизму, ксенофобії та інших форм інтолерантності і працює над їх повним викоріненням в українському суспільстві".
У мережі з'явилися фото і відео, зняті очевидцями на мобільні телефони:


Відео: YouTube / Eagle Consulting
Відзначимо, що могила Раббі Нахмана є одним з найбільш шанованих місць для паломників-хасидів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп Дмитро Ярош на базі Єврейської роти відкрив синагогу для військовослужбовців.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?