В Умані поглумилися над гіпсовим Христом: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В Умані поглумилися над гіпсовим Христом: з'явилися гучні подробиці

В Умані поглумилися над гіпсовим Христом: з'явилися гучні подробиці

В Умані співробітники поліції встановили вандалів, які пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа, встановлене на дерев'яному хресті біля місцевого ставка: зловмисниками виявилися три людини, двоє з них - громадяни Ізраїлю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції в Черкаській області.
"Зловмисниками виявилися троє осіб, двоє з яких рідні брати, громадяни держави Ізраїль, особа третього встановлюється", - йдеться в повідомленні.
Також поліцейські додали, що було відкрито кримінальне провадження.
Читайте також: Знайдіть зрадників: консул Ізраїлю жорстко прокоментував інцидент в Умані
Як відомо, напередодні Нового року в Умані було скоєно зухвалий злочин - пошкоджено гіпсове розп'яття Ісуса Христа, встановлене на дерев'яному хресті біля місцевого ставка.



Пошкоджений хрест в Умані. Фото: Facebook
"Було прийнято рішення про створення з числа співробітників Уманського відділу поліції слідчо-оперативної групи, яка займалася виключно цим кримінальним правопорушенням", - запевнили в поліції.
За словами прес-служби, "незважаючи на те, що до Нового року залишалися лічені години, було піднято практично весь особовий склад місцевої поліції, який почав проводити комплекс оперативно-пошукових заходів і вжиті заходи принесли позитивні результати".


"Протягом кількох годин копіткої роботи правоохоронці відшукали хлопців, причетних до скоєння правопорушення. Ними виявилися два брати 18 і 16 років, громадяни Ізраїлю. Зараз тривають заходи щодо встановлення третьої особи, яка причетна до цього правопорушення", - додали поліцейські.
Читайте також: По ліція показала чоловіка, що напав на синагогу в Умані
Підозрюваним оголошено про підозру у вчиненні злочину "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності, і за іншими ознаками", покаранням за яке може стати позбавлення волі на строк до восьми років.
Тим часом в поліції додали, що продовжують розшук людей, які 21 грудня минулого року осквернили синагогу на могилі Цадика Нахмана.
Як повідомляв ONLINE.UA, зловмисникам, які в ніч на 21 грудня осквернили могильний комплекс, синагогу Цадика Нахмана в Умані, загрожує до восьми років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?