В уряді окреслили етапи масової вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді окреслили етапи масової вакцинації проти коронавірусу

В уряді окреслили етапи масової вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Український уряд станом на кінець січня розробив повноцінний план з масової імунізації населення проти коронавірусу COVID-19. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що стратегія складається з п’яти кроків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у Верховній Раді.

За його словами, представники Кабміну очікують надходження перших партій вакцини.

“Уряд має чіткий план з проведення вакцинації. Законтрактував необхідну кількість вакцин, які потрібні для того, щоб всі охочі цього року отримали змогу, і підготував необхідну логістичну інфраструктуру, аби розпочати кампанію з вакцинації вже в лютому”, - пояснив Шмигаль.

Передбачаються для імунізації наступні п’ять етапів:

  • вакцинація людей з критичним ризиком (медики, які працюють із хворими на COVID-19, особи в будинках для літніх, військовослужбовці у зоні бойових дій на Донбасі — це близько 367 тисяч українців);

  • вакцинація людей з високим ризиком (інші медики, особи старіше за 80 років — це близько 2,5 мільйона українців);

  • вакцинація людей з високим ризиком, які підтримують безпеку та функціонування держави (представники ДСНС, СБУ, поліції, вчителі та інші — це близько 7,2 мільйона українців);

  • вакцинація людей з підвищеним ризиком (особи віком між 60 та 64 років, повнолітні з супутніми захворюваннями та інші категорії);

  • вакцинація інших людей, що не відносяться до попередніх груп.

Згідно з планом, влада хоче охопити вакцинацією до половини населення України до кінця 2022 року.

Напередодні Шмигаль підтвердив, що незабаром українська сторона отримає партію у 100-200 тисяч доз для вакцинації першої ланки. Загальний обсяг у 2021 році, який очікується. сягає 30 мільйонів доз.

“Паралельно з безкоштовною вакцинацією буде відбуватися вакцинування на комерційних засадах. Це не заборонено, якщо вакцина сертифікована й ліцензована в країні”, - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна — єдина країна в Європі, де не почалася вакцинація проти коронавірусу. Парламент обурений ситуацією і покладає відповідальність за провал вакцинації на уряд і главу Кабміну Дениса Шмигаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?