В уряді пропонують замінити паперові платіжки за комуналку електронними
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді пропонують замінити паперові платіжки за комуналку електронними

Верховна Рада України
В уряді пропонують замінити паперові платіжки за комуналку електронними

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №7270, відповідно якого в країні мають скасувати паперові платіжки за комунальні послуги, замінивши їх електронними квитанціями.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на законопроект, який був оприлюднеий на сайті Верховної Ради.

"Українські громадяни зацікавлені у користуванні електронними інвойсами, електронними гаманцями, мобільним банкінгом та послугами українських фінтех компаній та міжнародних систем інтернет-розрахунків. Перевагами таких систем є, зокрема простота, зручність, швидкість розрахунків та можливість здійснення миттєвих транскордонних переказів", - йдеться в поясненні до законопроекту.

Читайте також: Не можна шокувати людей: Петренко розповів про оплату комуналки в розстрочку

За умови ухвалення законопроекту, надавачі послуг муситимуть надсилати споживачам електронний рахунок-інвойс, в якому буде вказана інформація про надані комунальних послуг, обсягу споживання, вартість тощо. Паперові квитанції не будуть надсилатися, але на вимогу споживача їх можна буде роздрукувати.

Інформувати громадян про рахунки за спожиті послуги автори законопроекту пропонують за допомогою "прикладного програмного інтерфейсу".

Як повідомляв ONLINE.UA, починаючи з 1 січня 2019 року в Україні запроваджується пеня за кожний день прострочення оплати кінцевої після дати, до якої повинні бути оплачені житлово-комунальні послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?