В уряді Словаччини почалися відставки на тлі скандалу зі Спутніком V
Категорія
Світ
Дата публікації

В уряді Словаччини почалися відставки на тлі скандалу зі Спутніком V

В уряді Словаччини почалися відставки на тлі скандалу зі Спутніком V
Джерело:  online.ua

Російська влада упродовж останніх кількох місяців намагається масово проштовхнути свою антикоронавірусну вакцину “Спутнік V” на закордонні ринки - навіть попри надзвичайно низькі темпи імунізації населення у цій країні. Утім, наприклад, європейські країни не дуже активно ведуть переговори з кремлівськими постачальниками, а подекуди факт їх існування провокує політичні скандали. У Словаччині у понеділок, 22 березня, оголосив про свою відставку саме через “Спутнік” віцепрем’єр-міністр Ріхард Сулик. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, через ймовірну відставку також прем’єра Ігоря Матовича у країні готуються до формування нового уряду. Інший політик погодився залишити посаду, якщо цього потребуватиме збереження керівної коаліції та вирішення потужної кризи. Одночасно з цим він планує все ж таким залишитися у складі уряду.

Причиною потужної політичної суперечки стало оприлюднення факту про узгодження з боку прем’єра постачання партії “Спутніка” до Словаччини — він це зробив без згоди з коаліційними партнерами. Міністр охорони здоров’я країни Марек Крайчий з цього приводу залишив посаду ще 12 березня.

Матович напередодні рекомендував піти у відставку міністрам з питань економіки та юстиції, які представляють партії-партнери об’єднання безпосередньо голови уряду.

Партнери з коаліції попередили прем’єр-міністра, що залишать уряд, якщо той не погодиться на відставку до середи, 24 березня.

Нагадаємо, вакцину “Спутнік V” не погодили до використання на загальноєвропейському рівні. Утім, окремі політики, наприклад в Угорщині, намагаються просувати її імпорт. Одночасно з цим існує багато критики в напрямок Кремля та безпосередньо препарату.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 березня очільник Кремля Володимир Путін особисто відповів на критику влади Європейського Союзу. Президент РФ заявив, що вважає дивною заяву єврокомісара Тьєрі Бретона, що ЄС "абсолютно не потрібна" російська вакцина "Спутнік V". З коментарем він виступив під час онлайн-наради з питань вакцинації проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?