В Узбекистані археологи розкопали місто розміром з Монако
Категорія
Світ
Дата публікації

В Узбекистані археологи розкопали місто розміром з Монако

В Узбекистані археологи розкопали місто розміром з Монако
Джерело:  Daily Sabah

Міжнародна група археологів розкопала у Ферганській долині нове велике поселення на Великому шовковому шляху.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Daily Sabah".

За інформацією ЗМІ, розкопки тривали протягом двох років. Археологам вдалося виявити поселення розміром з Монако, тобто близько двох квадратних кілометрів.

Читайте також: Польща готова відновити знесений меморіал воякам УПА після розкопок

Перед тим як почати розкопки, археологи за допомогою дронів, оснащених технологією Real Time Kinematic, фіксували висоту рельєфу на території пам'ятки та навколо неї. Це дало змогу ідентифікувати залишки гробниці і ремісничої майстерні в межах міських стін. Їхня наявність довела, що пам'ятка мала постійне місцеве населення, а не була тільки пунктом для постою.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інституті археології російської академії наук повідомили, що в окупованому Криму поруч з трасою, яка веде до недобудованого Керченського мосту виявили склеп, побудований в часи царя Олександра Македонського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?