В Узбекистані через український телеканал розгорається міжнародний скандал: з'явилися відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Узбекистані через український телеканал розгорається міжнародний скандал: з'явилися відео

В Узбекистані через український телеканал розгорається міжнародний скандал: з'явилися відео
Джерело:  Четверта влада

Сюжет українських журналістів  про поховання президента Узбекістану Іслама Карімова  і про життя країни після смерті лідера, який правив нею майже 30 років, спалахнув серйозний скандал.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Четвертую власть».

Знімальна група телеканалу "Україна", яка вирушила знімати сюжет про похорон президента Узбекистану і про життя країни, показала, як живе колишня радянська республіка.
При цьому те, як українці подали новина, викликало неабияке обурення в Узбекистані.



Журналістка одного з місцевих телеканалів Насіба Фахріддінова, випустила своє "розслідування" про те, як журналісти з України «у дні всенародної скорботи показали похорон першого президента Узбекистану».
Саме «розслідування» опубліковане під показовим заголовком - «Як українцям замовили Узбекістан».
«Впевнена, що є в житті святі теми і події, над якими не можна глумитися», - пафосно стверджує журналістка.



Тим часом, у соціальних мережах цей скандал зібрав чимало коментарів як противників, так і прихильників українських журналістів.


Simon Kostin:

«Куди котиться нинішня Росія? Невже ближче ... до Узбекистану, Туркменістану та Північної Кореї? ».


Альберт Вістан:

«Там і за часів СРСР був повний аут».


hi11man666:

«Узбеків бомбить від того, що їх деспотію показали такою, яка вона є».


vguglemudaki:  «Узбекістан заразився страшним вірусом ватнофіліі! Це вже не лікується ((( ».
TheChief:"... святі теми і події ..." - після цього не зміг продовжувати перегляд через напад сміху. Які "святі теми"? Що в країні тоталітаризм? Що дітей возили на бавовну безкоштовно, а тепер ганяють бюджетників? Що чергового бека (або бая, як він у вас там називається) - призначають шляхом міжкланових розбирань? Загалом, відзначилися, узбецькі "журналісти", молодці. Можете йти тепер зняти сюжет про те, що вчителі і лікарі самі, в нападі патріотичного пориву безкоштовно їдуть збирати бавовну».
Shid UA:  «)) Влада узбецька спрацювала швидко .......... Але в Узбекистані все не дуже добре ....... Цей ролик замовлений .... а Карімов був диктатором, КДБ місцеве ну вже зовсім втирає фуфло , як же вони бояться втратити владу! )) Так узбекам аби заробити десь, а страх перед владою в Узбекистані часто зустрічається серед узбеків ».


Samandar Tursunov:

«Нехай ніхто не лізе. В Узбекистані все будеть добре дай Бог здоров'я новому президенту. Правду кажуть: собака гавкає, караван іде. Україна спочатку треба на себе дивитися ».


Як повідомляв ONLINE.UA,  про смерть Карімова влада Узбекістану повідомила ввечері 2 вересняКомісію з організації похорон Карімова очолив прем'єр країни Шавкат Мірзіяєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?