В Японії назвали умову для створення військових баз США на Курилах
Категорія
Політика
Дата публікації

В Японії назвали умову для створення військових баз США на Курилах

В Японії назвали умову для створення військових баз США на Курилах
Джерело:  online.ua

США зможуть розмістити військові бази на Курилах, якщо Росія віддасть їх Токіо, тільки після узгодження з урядом Японії.

Про це заявив прем'єр-міністр Сіндзо Абе, кажучи про про можливість розміщення американських військових об'єктів на Курильских островах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo.

"США мають право розміщувати свої військові об'єкти на території Японії в рамках японсько-американського договору про безпеку, проте місце розміщення таких об'єктів має бути погоджено з урядом Японії", - заявив Абе.

При цьому він відмовився повідомляти, що вимагає російська сторона в рамках переговорів про укладення мирного договору з Японією і передачі спірних Курильських островів Токіо. Він пояснив, що будь-які коментарі з цього приводу можуть мати негативний вплив на хід переговорів.

Слід додати, що в Росії переконані в тому, що якщо Курильські острови перейдуть Японії, то там з'являться американські військові бази. Тому там домагаються, щоб японська влада прописала в мирному договорі, що не допустить розміщення військових баз США на Курилах.

У той же час Москва готує провокаційне розміщення бойових ракет на спірних Курилах. Зокрема, планується додаткове розміщення ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон" нібито у відповідь на збільшення американської військової присутності в регіоні, яке в свою чергу відбувається через зростання загрози з боку КНДР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС Росії викликало посла Японії Тойохісу Кодзукі, щоб висловити своє невдоволення щодо спірних островів, які Москва називає Південними Курилами, а Токіо - окупованими територіями. У відомстві уточнили, що причиною виклику посла стали повідомлення з Токіо про те, що Японія планує відмовитися від компенсацій за Курильські острови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?