В Японії створили робота-бога - опубліковано вражаюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

В Японії створили робота-бога - опубліковано вражаюче відео

В Японії створили робота-бога - опубліковано вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Японські вчені не втомлюються дивувати світ новими незвичними винаходами. Цього разу в Японії створили робота-бога, який буде проповідувати в буддійському храмі. Вказано, що саме так до буддизму хочуть залучити молодь, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

"У Японії створили робота у вигляді богині милосердя Каннон − одного з основних буддійських божеств. Робота розробили на прохання храму Кодайдзі в Кіото. Він буде проповідувати вчення Будди так, щоб це було зрозуміло молодим людям", - сказано в повідомленні.

Священик Теншо Ґото пояснив, що в храмі хочуть, щоб якогомога більше людей прийшли побачити робота і замислилися над сенсом буддизму.

"Що цікаво, на створення робота витратили майже мільйон доларів. Каннон має зріст 195 сантиментрів і важить майже 60 кілограмів. Його обличчя та руки вкриті силіконом, а в лівому оці встановлена камера. Проповідь робота супроводжуватимуть японські та англійські субтитри", - передає видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  робот Софія в ефірі одного з українських телеканалів відповіла на запитання, що вона думає про президента Росії Володимира Путіна  і як ставиться до бога. Софія зізналася, що з очільником Кремля поки не знайома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?