В Японії виступили з гучною заявою про мирний договір з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В Японії виступили з гучною заявою про мирний договір з Росією

В Японії виступили з гучною заявою про мирний договір з Росією
Джерело:  online.ua

Укладення мирного договору з Росією принесе великі результати, тому японська влада готова подолати приховані підозри і зробити крок вперед.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе на зустрічі з представниками японських компаній, що працюють на російському Далекому Сході, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo.

Абе підкреслив, що вже пройшло 70 років з моменту завершення договору між Японією і Росією про припинення війни, але територіальна суперечка про приналежність Курильських островів так і залишається відкритою. Японський прем'єр закликав Москву відкинути всі взаємні підозри і поліпшити умови для вирішення цього спору.

"Я вирішив подолати приховані взаємні підозри і зробити крок вперед", - заявив Абе, підкресливши, що прихильний розвитку ситуації з мирним договором.

Нагадаємо, раніше російський глава Володимир Путін запропонував Сіндзо Абе підписати мирний договір між Росією і Японією без будь-яких умов, а після цього вирішувати спірне питання по Курильським островам. В Японії категорично відмовилися від пропозиції Путіна, зазначивши, що договір буде підписаний тільки після вирішення територіальної суперечки.

У Кремлі пізніше заявили, що Путін запропонував Японії підписати мирний договір, так як це питання залишається відкритим ще з 1956 року, а питання приналежності територій можна ще вирішувати десятиліття.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар кабінету міністрів Японії Ясухіро Кан заявив, що японська влада не підпише мирний договір з Росією, поки Москва не поверне Курильські острови, які Радянський Союз окупував в кінці Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?