В Японії виступили за мирний договір з Росією, але за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

В Японії виступили за мирний договір з Росією, але за однієї умови

В Японії виступили за мирний договір з Росією, але за однієї умови
Джерело:  online.ua

Японська влада заявила про можливість укладення мирного договору з Росією, але тільки після того, як буде залагоджено територіальну суперечку з Курильських островів. Про це заявив міністр закордонних справ Японії Таро Коно, передає ONLINE.UA з посиланням на NHK.

"Наша базова позиція - укладення мирного договору після рішення територіальної проблеми. І ми будемо вести щільні і активні переговори з Росією, виходячи з цієї базової позиції", - заявив глава МЗС Японії.

Він не став уточнювати, з яким формулюванням Токіо наполягатиме на відмові Росії від Курильських островів - на умові "повернення" або "передачі" їх до складу Японії. Міністр закордонних справ Японії підкреслив, що позиція уряду з цього питання буде озвучуватися лише в рамках переговорного процесу, так як за його межами подібні заяви можуть тільки нашкодити.

Слід зазначити, що президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе на полях саміту G20 домовилися про новий механізм вирішення проблеми мирного договору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна виступили з категоричною заявою щодо Курил, підкресливши, що Росія не віддасть ці острови Японії без компромісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?