В Японії закликали знову перенести Олімпіаду через новий штам коронавірусу
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Японії закликали знову перенести Олімпіаду через новий штам коронавірусу

В Японії закликали знову перенести Олімпіаду через новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

Олімпійські ігри, які до пандемії коронавірусу COVID-19 мали б відбутися у 2020 році, перенесли на 2021-й. Наразі країна бореться проти третьої хвилі, тож громадяни занепокоєні через ймовірність проведення Ігор цьогоріч. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo News.

За оприлюдненими деталями, видання провело опитування. Його підсумки вказали на принаймні 35,3% респондентів, які закликали скасувати Олімпіаду в Токіо.

Водночас ще 44,8% осіб виступили за повторне відтермінування масштабюних спортивних змагань.

Міжнародний олімпійський комітет вважав Олімпіаду-2020 подією, яка стане символом відновлення Японії після стихійного лиха, якого зазнала країна — у 2011 році там водночас сталися землетруси й цунамі. Наразі Ігри стануть символом перемоги над глобальною епідемією COVID-19.

Нагадаємо, Олімпіаду раніше визнали неможливою для проведення у запланований 2020 рік. Вона повинна була відбуватися в Токіо з липня до серпня.

Подібна доля спіткала безліч інших спортивних заходів всередині країн чи на міжнародному рівні. зокрема, були відкладені на невизначений термін боксерські двобоє найвищого рівня, матчі Ліги Європи, Ліги чемпіонів, Ліги Європи. Пізніше були встановлені терміни для закінчення старого сезону та початку нового.

Фактичне відновлення галузі почалося ще минулого травня, коли в Європі почали знову проводити футбольні матчі національної ліги.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Спортивному арбітражному суді (CAS) розкрили остаточне рішення щодо апеляції Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) проти вердикту Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Судді підтримали відсторонення росіян від міжнародних змагань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?