ВАКС залишив Яценка під вартою у справі Приватбанку
Категорія
Політика
Дата публікації

ВАКС залишив Яценка під вартою у справі Приватбанку

ВАКС залишив Яценка під вартою у справі Приватбанку
Джерело:  online.ua

25 лютого офіційно стало відомо,що Вищий антикорупційний суд обрав колишньому першому заступнику очільника правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який попередньо діятиме до 22 квітня 2021 року включно. Варто звернути увагу на те, що альтернативою арешту суд визначив заставу у розмірі 52 мільйонів 210 тисяч гривень. Прокурори вимагали для нього заставу в розмірі 137 мільйонів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Ютуб-канал  ВАКС.

За словами адвокатів, Володимир Яценко вилетів з Дніпра у Відень на плановий огляд у лікаря, але не назвали діагноз. Вони почали стверджувати, що довідку видав австрійський лікар ще 2 лютого. Яценко нібито планував повернутися до України, оскільки, мовляв, 25 лютого він з дружиною та дітьми планував вилетіти на відпочинок на Мальдіви – захист надав квитки і ваучери на відпочинок, який мав тривати до 13 березня. Усе це, як запевняють адвокати, "повністю розструктуровує твердження прокурорів про те, що Яценко хотів втекти з України". Також вони додали, що поїздка до лікаря у Відні повинна бути дванадцятою протягом останніх років.

Окрім того, адвокати долучили до скарги про затримання Яценка новину на одному з українських сайтів, яка була опублікована 22 лютого о 14:13, а у протоколі час затримання вказаний 14:25.

"Журналісти уже розміщували фотографії про затримання раніше, ніж час, зазначений у протоколі", - заявили вони.

Юристи заявили, що "літаки так швидко не замовляються", тобто, політ на 22 лютого замовили днем раніше. За словами самого Яценко, від початку карантину він завжди користувався лише орендованими літаками і це не виняток.

"Тобто, вважати, що детектив підписав 22 повідомлення (про підозру – ред.), Яценку стало відомо, і він одразу сів у літак – таке неможливо взагалі", - додали адвокати.

Захист також звернув увагу на те, що Яценку 51 рік, в нього є певні хвороби серця і є документи з діагнозом, тому зазначали, що він знаходиться в групі ризику через коронавірус і тримання в ізоляторі створить додаткові ризики.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого в аеропорту "Бориспіль" представники НАБУ посадили літак з фігурантом справи "Приватбанку" Володимиром Яценком, який намагався втекти з України. Ситуацію прокоментувала глава ОГП Ірина Венедіктова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?