Вакцина проти COVID-19 майже готова - Європа вже масово закуповує сотні мільйонів доз
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина проти COVID-19 майже готова - Європа вже масово закуповує сотні мільйонів доз

Вакцина проти COVID-19 майже готова - Європа вже масово закуповує сотні мільйонів доз
Джерело:  online.ua

Світ ще на один крок наблизився до перемоги над пандемією коронавіруса. Уже майже готова вакцина проти COVID-19 і країни Європи вже почали масово закуповувати її. Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт як мінімум на 400 мільйонів доз вакцини від британської компанії AstraZeneca. Очікується, що поставки почнуться в кінці 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу фармкомпанії.

"AstraZeneca досягла угоди з Європейським альянсом інклюзивних вакцин (IVA), очолюваним Німеччиною, Францією, Італією і Нідерландами, на поставку до 400 мільйонів доз вакцини COVID-19 Оксфордського університету, поставки якої почнуться до кінця 2020 року. Ця угода забезпечить доступ сотням мільйонів європейців до вакцини після її схвалення. Ми сподіваємося, що вакцина стане загальнодоступною найближчим часом", - заявив головний виконавчий директор AstraZeneca.

Відомо також, що фармакологічна компанія уклала аналогічні угоди з Великою Британією і США на поставку 700 мільйонів доз і погодила ліцензію з Індійським інститутом сироватки на поставку ще одного мільярда доз. Остання партія, зокрема, піде в країни з низьким і середнім рівнем доходу. Загальна виробнича потужність компанії, що виробляє вакцину проти коронавіруса, в даний час складає два мільярди доз.

"З сьогоднішнім підписанням настає багатообіцяючий перший крок вперед для Італії та Європи. Вакцина - єдине остаточне рішення Covid-19. Разом з міністрами охорони здоров'я Німеччини, Франції та Нідерландів після запуску вакцинного альянсу ми підписали контракт на поставку до 400 мільйонів доз вакцини, призначених для всього населення Європи ", - прокоментував закупівлю вакцини проти коронавіруса міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанса.

Відзначається, що компанія АstraZeneca спільно з Оксфордським університетом розробила вакцину і продовжує працювати над нею. Кілька етапів експериментів вже показали успіх, тому очікують, що випробування закінчиться восени. Ефективність вакцини підтвердить останній етап випробувань - клінічні дослідження за участю добровольців. Всі попередні дослідження дійсно говорять про перспективність вакцини, тому країни Європи і вирішили попередньо оформити замовлення, щоб якомога швидше провести щеплення населенню.

Нагадаємо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в світі в даний час розробляється 133 потенційних вакцин проти коронавіруса. Тим часом кількість захворілих стрімко зростає щодня. На сьогоднішній день, 14 червня, коронавірусом в світі захворіли майже 7,872 млн осіб. За останню добу діагностували понад 132 тисяч нових випадків.

Стрімко зростає число хворих і в Україні. За останню добу в нашій країні зафіксовано 648 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 31154 осіб, з них 889 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США планують до кінця року розробити свою вакцину проти коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?