Вакцина проти коронавірусу: ВООЗ розповіла про етап розробки
Категорія
Технології
Дата публікації

Вакцина проти коронавірусу: ВООЗ розповіла про етап розробки

Вакцина проти коронавірусу: ВООЗ розповіла про етап розробки
Джерело:  online.ua

Науковці зі всього світу загалом працюють над створенням 70 різновидів вакцини проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вже три проєкти дійшли до стадії випробування на людях. Найбільший за інші шлях пройшла експериментальна вакцина, над якою працює фірма CanSino Biologics Inc. Вона зареєстрована у Гонконзі та веде розробку разом з представниками Пекінського інституту біотехнології.

Також до важливої стадії розробки дійшли американські фармацевти з Moderna Inc та Inovio Pharmaceuticals Inc.

Безпрецедентна швидкість роботи пов'язана з порозумінням, що епідемія не завершиться остаточно завдяки лише заходам стримування. Для виготовлення ефективної вакцини у звичайний час необхідно від 10 до 15 років. Сьогоденні компанії хочуть скоротити цей термін до року. Вихід на ринок можливий вже наступного року.

Станом на ранок 14 квітня у світі виявили понад 1,9 мільйона випадків COVID-19. Померли майже 120 тисяч людей, одужали - 457 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 14 квітня, станом на 09:30, в Україні зафіксовано 3 372 випадки зараження. Окрім того, повідомляється про 98 летальних випадків від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?