Вакцина проти коронавірусу - з-за кордону надійшли чудові новини
Категорія
Технології
Дата публікації

Вакцина проти коронавірусу - з-за кордону надійшли чудові новини

Вакцина проти коронавірусу - з-за кордону надійшли чудові новини
Джерело:  online.ua

Команда вчених досягла значних успіхів у розробці власної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Наразі експерти з Австралії вже розпочали клінічні випробування препарату Novavax, який створили в Сполучених Штатах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідницький центр Paratus Clinical.

За оприлюдненими даними, 80 учасників дослідження отримають вакцину, ще стільки ж — плацебо.
Випробування одночасно триватимуть в Австралії та США, загальна кількість їх учасників становитиме 1,5 тисячі добровольців. Перші учасники тестування — це робітники вишів та студенти з австралійської Канберри.

"Пілотна група отримала вакцину — це добровольці з Канберри, місто було обрано, оскільки в регіоні вже майже два місяці не було виявлено жодного випадку зараження коронавірусів. З моменту приймання препарату ними пройшло не так багато часу, але поки ми не бачимо ніяких побічних ефектів", - цитує центр експерта Метта Клейсі.

Згідно з його поясненням, препарат не можна вважати дієвим, хоча жоден з тих, хто отримав його, не поскаржився на самопочуття. Перший етап випробування необхідний саме для визначення безпеки розробки.

"Тестована вакцина складається з двох частин, одна з яких — невеликий фрагмент генетичного матеріалу вірусу. Так що при щепленні організм одержує не сам вірус, а його слід, що дозволяє розпізнати джерело небезпеки й вибудувати імунну відповідь. Друга частина вакцини — препарат, що допомагає ця відповідь підсилити", - додав Клейсі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у світі підтвердили вже п’ятий випадок повторного зараження коронавірусом. На цей раз випадок повторного зараження COVID-19 виявили у жителя Еквадору, який перехворів на коронавірус в травні й знову підхопив інфекцію в серпні.

Відзначається, що він успішно пройшов лікування після першого зараження, яке пройшло в легкій формі — в липні тест на коронавірус показував негативний результат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?